Светиот Синод на Бугарската православна црква определи намесник-претседател на Синодот и го определи датумот за избор на нов Патријарх

Светиот Синод на Бугарската православна црква го избра Врачанскиот митрополит Григориј за намесник-претседател. Митрополитот Григориј ќе раководи и со Софиската…