Александрискиот патријарх се враќа дома на Крит по успешната операција на коленото

Фотографија: orthodoxtimes.com

Александрискиот патријарх Теодор се врати во својот дом на Крит, Грција, по успешната операција на коленото.

Според информациите на orthodoxtimes.com, патријархот Теодор ќе остане во својата резиденција за да ја помине потребната физикална терапија по операцијата.

Извор: https://orthodoxtimes.com/patriarch-of-alexandria-returns-home-in-crete-after-successful-knee-surgery/