Митрополит на Зимбабве Серафим: Отсуството на општење меѓу Православните Цркви претставува оддалечување од апостолското предание

Митрополитот на Зимбабве Серафим (од Александриската патријаршија) објави фотографија од еден конгрес, одржан во минатото. Конгресот бил за мисијата на…