Бугарската Патријаршија годинава нема да испрати делегација во Ерусалим за пренесување на благодатниот оган

Светиот архијерејски синод на Бугарската православна црква, на 22 април оваа година, соопшти дека, заради воените дејствија кои продолжуваат во Израел, одлучил оваа година Бугарската Патријаршија да не испраќа своја делегација во светиот град Ерусалим за пренесување на благодатниот оган во Бугарија.

Извор: https://bg-patriarshia.bg/news/reshenie-na-sv-sinod-na-bpts-bp-za-izprashtaneto-na-delegats