Што е вистина?

Пишува: Протопрезвитер Ивица Тодоров Кога се обидуваме да ја објасниме вистината најчесто велиме дека таа е нешто што не се…

Божјото откровение

Пишува: Игумен Фотиј, манастир Св. Јоаким Осоговски Под поимот откровение, во црковната смисла, се подразбира она што се открива. Она…

Светата причест

Протојереј Златко Ангелески „Ако не го јадете телото на Синот Човечки и не ја пиете крвта Негова, не ќе имате…

Што всушност откровението Божјо запишано во светите книги на Стариот и Новиот Завет ни сведочи за тоа што е добро, а и за тоа што е зло?

Пишува: Протопрезвитер Ивица Тодоров Ако направиме една искрена и објективна анализа на нашиот однос кон ближните, или поточно кажано, кон…