Одбележувањето на храмовата слава и 20 годишнината од осветувањето на храмот „Св. Кирил и Методиј“, во Сидер Гроув, Њу Џерси, САД

Известува: о. Горан Трпчевски Со благослов од надлежниот Епархиски Архиереј на Американско-канадската Македонска Православна Епархија, Митрополитот Методиј, на 24-ти Мај,…

Петти Акатист на Пресвета Богородица, Исповед на Свештенството и Редовно Епархиско Собрание на АКМПЕ, во Катедралниот Храм „Раѓање на Пресвета Богородица“

Известува: о. Горан Трпчевски На 19 април 2024 година, со благослов од надлежниот Епархиски Архиереј на Американско-канадската Македонска Православна Епархија,…

Здружението на православното свештенство од Торонто ја прослави Неделата на Православието 

Пишува: Протојереј Александар Тодоровски Здружението на православното свештенство од Торонто секоја година ја прославува Неделата на Православието во различни катедрални…