Естонските власти очекуваат Естонската православна црква да ја напушти јурисдикцијата на Руската православна црква во текот на овој месец

Епископ Даниил Тартуски Претставниците на Министерството за внатрешни работи на Естонија се надеваат дека одлуката за повлекување на Естонската православна…

Архиепископ Севастиски Теодосиј: Се спротивставуваме на прогонот на кој е подложена Естонската православна црква поради нејзиното духовно сродство со Московската патријаршија

Aрхијерејот на Ерусалимската православна црква, архиепископот Севастиски Теодосиј, повика да се обрати внимание на притисоците и прогонот против Естонската православна…