Петровден

Пишува: Игумен Фотиј, манастир Св. Јоаким Осоговски Денеска го празнуваме овој голем празник, посветен на двата Апостоли Првоврховни, Светите Петар…

Каде е љубовта?

Пишува: Игумен Фотиј, манастир Св. Јоаким Осоговски За да ја сфатиме љубовта, треба да ја конципираме нашата православна вера. Да…

Педесетница

Пишува: Игумен Фотиј, манастир Св. Јоаким Осоговски Денес е роденденот на Црквата Божја, како што многумина восхитено говорат. Навистина денес…

Недела на Слепиот

Пишува: Игумен Фотиј, манастир Св. Јоаким Осоговски Луѓето живеејќи во својот грев, удобно сместувајќи се во овој земен живот, се…