Маршот на фанариотите

Митрополит Повардарски г. Агатангел Откако беше објавен претходниот текст, во кој накратко и аргументирано ја објаснивме правата суштина на нашата…

Омаловажувањето на Aвтокефалноста на Македонската православна црква – Охридска архиепископија

Митрополит Повардарски Агатангел (Станковски) Томосот за автокефалност на Македонската православна црква – Охридска архиепископија на многумина во оваа држава им…