Епископот Атанасиј од Полската православна црква во посета на Македонската православна црква

Неговото Преосвештенство Епископот Лодзински и Позњански г. Атанасиј, од Полската православна црква, на покана од Високопреосвештениот Митрополит Кумановско-осоговски г. Григориј,…

Ограничување на верските права и слободи во Македонија, реакција на Митрополитот Григориј

Во продолжение ја пренесуваме во целост реакцијата на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј во врска со изјавите на Претседателот…