Светиот Синод на Руската православна црква изрази категорично несогласување со одлуката за основање на Романска православна црква во Украина

На 12 март 2024 година заседаваше Светиот архијерејски синод на Руската православна црква. Меѓу другото, на седницата беше расправано и…

Пациентите од психијатриската болница од Думбравени се поклонија пред моштите на Светиот Пантелејмон од манастирот Чолану

Моштите на Светиот Пантелејмон, од манастирот Чолану, беа однесени, преку литија, до Психијатриската болница при општината Думбравени – Вранчеа. Во…