Швајцарските медиуми го нагласија придонесот на Руската православна задгранична црква (РПЗЦ) во помошта на украинските бегалци

L’Illustré: „Русите и Украинците обединети во молитва“ Медиумите во Швајцарија објавија репортажа за плодотворната работа, што ја спроведува Великобританската и…